SPRINGLEVEND VERLEDEN

Historische Producties

Activiteiten

Gevechtschoreografie en Voorstellingen

Jaap heeft zo’n 20 jaar ervaring in het maken van showgevechten voor film, toneel en in re-enactment. Werkte onder meer als gladiator/trainer bij Archeon. Maakte met Springlevend Verleden en Stichting Foeks veel (gevecht) voorstellingen. Hij werkte als stuntvechter en gevechtschoreograaf voor diverse documentaire-, film- en theatermakers.
Hij begon als jongen van 9 met Judo, op zijn 18e met vroeg-middeleeuws vechten (speer, zwaard, schild, bijl). Later ook vijftiende-eeuws worstelen, langzwaard en veel, heel veel gladiatoren. 

Wij bieden eén op één training van acteurs voor film of theater documentaires, maar ook groepstrainingen. Daarnaast verzorgen wij het ontwerp en uitvoer van zeer spectaculaire historische veldslagen. Wij ontwikkelen en/of evalueren (theater)shows of andere publieksactiviteiten. 

Eén van onze specialiteiten is wel de Masterclass (show) vechten voor re-enactment, levende geschiedenis, toneel, film. Deze bestaat uit oefeningen in basishoudingen, wapenbeheersing, werken vanuit realistische bewegingen (competitie) en de opbouw van een choreografie. We geven training in vechten met zwaarden, messen, bijlen, paalwapens, ongewapende gevechten et cetera. Eigen uitrusting en ervaring in competitief en/of show vechten is noodzakelijk voor deelname. 

Foto: "Gevechtschoreografie en Voorstellingen" Vera Bos