SPRINGLEVEND VERLEDEN

Historische Producties

Activiteiten

Historisch Advies & Bemiddeling

Springlevend Verleden beweegt zich ruim 25 jaar in de wereld van de levende geschiedenis en re-enactment. Door de jaren heen hebben we tal van interessante mensen met eenzelfde passie voor geschiedenis leren kennen. Dankzij dit uitgebreide en veelzijdige netwerk kan Springlevend Verleden snel bemiddelen in het samenbrengen van verschillende partijen. Bijvoorbeeld wanneer u een historisch evenement neer wilt zetten met re-enactments en ambachtsdemonstraties.  

Historische materialen & replica’s
Springlevend Verleden kan daarnaast bemiddelen en/of adviseren bij de aankoop van historische materialen en op maat gemaakte replica’s – we kennen de mensen die professioneel en/of hobbymatig bezig zijn met oude ambachten en weten ze te vinden.
 

Experimentele archeologie
Springlevend Verleden zet ook graag in opdracht archeologische experimenten op, of adviseert hierin. Voor Universiteit Leiden werkte Springlevend Verleden mee aan een experimenteel archeologisch onderzoek naar het gebruik van zwaarden uit de bronstijd, voor Universiteit van Amsterdam ging Springlevend Verleden met studenten archeologie aan de slag met gereedschappen uit de vroege middeleeuwen voor een onderzoek naar bewerkingssporen op hout.
 

Mensen & materialen
Ook voor filmproducties, documentaires, theater en televisie zet Springlevend Verleden zich graag in. Bijvoorbeeld met advies over hoe mensen er vroeger uitzagen en gekleed gingen, en hoe ze zich gedroegen. Springlevend Verleden kan op verzoek ook zorgdragen voor historisch verantwoorde rekwisieten. Zo adviseerden we de Nederlandse filmproductie ‘Redbad’ over de aan te schaffen wapens, en werkten we met maar liefst vijf verschillende ambachtslieden uit drie verschillende landen samen om het belangrijkste rekwisiet uit de film, een vroegmiddeleeuws zwaard, te realiseren. Voor Britse productiemaatschappij Urban Canyons  scoutten we filmlocaties, en regelden we figuranten, kleding en props. 

Foto: "Advies" Anneloes Kusters