SPRINGLEVEND VERLEDEN

Historische Producties

Activiteiten

Advies

Hoe zet je een archeologisch experiment op? Wie kan je helpen bij het maken van replica’s of reconstructies? Voor Universiteit Leiden liet ik bijvoorbeeld zien hoe je zou kunnen vechten met bronstijd zwaarden.

Wij bieden bijvoorbeeld historisch advies voor film, documentaires, theater en televisie: hoe zagen mensen van vroeger eruit, hoe gedroegen ze zich maar ook: waar haal al je goede rekwisieten vandaan?

Voor de Nederlandse filmproductie Redbad gaf ik advies over de aan te schaffen wapens en stelde ik onder andere samen met vijf verschillende ambachtslieden uit drie verschillende landen het belangrijkste zwaard uit de film samen. Voor een musicalproductie regelde ik alle wapens.  

Springlevend Verleden beweegt zich al ruim 20 jaar in de wereld van de levende geschiedenis en re-enactment. Hierdoor kennen we heel veel mensen en kunnen we snel een passende link maken. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij bemiddelen en adviseren bij de inkoop van historische materialen en replica’s – diverse ambachten en activiteiten kunnen worden aangepakt. Wij adviseren voor experimenteel archeologisch onderzoek en kunnen dit ook voor U uitvoeren.

Foto: "Advies" Anneloes Kusters